Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Onze website bevat, zoals de meeste websites, functionaliteit die door derden wordt aangeboden. Een voorbeeld is een ingesloten YouTube-video. Het uitschakelen van de cookies zal de functies die deze derde partijen bieden uitschakelen.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Privacyverklaring bekijken!

Nieuws

Zonnige 39e editie Kaaise Dweildag: Leut et alle kleure!

Artikel gepubliceerd op: 31-01-2024


Het was weer een weergaloos feestje! Een drukte van jewelste afgelopen zondag 21 januari, in het centrum van het Oosterhoutse Kaaiendonk. Waar 37 dweilorkestjes al spelend van het ene cafeetje naar het andere dweilden om hun carnavalsrepertoire nog eens goed te oefenen en zodoende meteen hun ammezuur op carnavalspeil brengend.
Voor de 39e keer alweer! Het was overal gezellig druk in de diverse leuttempeltjes in de Kaaiendonkse binnenstad, maar ook op straat werd het dweilen eer aangedaan: volop carnavalsvierders die, profiterend van het droge weer, ook dweilend van het ene naar het andere cafeetje zwierden.

De dag werd geopend in Residentie De Bussel met optredens van de winnaars editie 2023: Ladder(s)zat, Dweilorkest Sorry en Nooit Op Tied. Hierna ging het in een bonte parade naar de Markt, vooraf gegaan door Miss Rachelle - haar laatste jaar als Miss Kaaise Dweildag. Op de Markt volgde o.a. een eerbetoon aan de vorig jaar overleden oprichter van de Kaaise Dweildag, Jan Melis, met het Taptoe Signaal door Anton Meesters en Over and Out door alle dweilkapellen. De Seterse Hei, vertolkt door De Matties, was wederom het startsein voor de carnavalsvierders om te gaan dweilen.
Moe maar voldaan keerden alle leutkapellekus vervolgens weer terug naar Residentie De Bussel voor de prijsuitreiking: de Jan Melis Publieksprijs ging naar de Deurklinkers uit Elshout. De Kaaise Dweilcup werd gewonnen door Muziekgezelschap Nooit Genoeg uit Utrecht en mocht Kennieharder uit Teteringen de Theo’s Aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen.

Maar deze 39e editie was er ook één van afscheid nemen. Theo Poortvliet wil graag na 19 edities het stokje overdragen aan een (of meerdere) enthousiasteling(en) om de 40e editie te organiseren. Hierover worden gelukkig al gesprekken gevoerd met mogelijke kandidaten, dus dat zou goed moeten komen.
Ook Opperspreekstalmeester Gerard Oomen wordt na 31 (!) edities opgevolgd. En wel door Paul Oudenhove (voorheen Prins Mienus XIV). Stg. De Gangmaokers is blij met deze opvolging en gaat er van uit dat de 40e editie van de Kaaise Dweildag gewoon doorgang kan vinden. Op zondag 9 februari 2025!

Onze dank gaat natuurlijk uit naar al die vrijwilligers die zich belangeloos inzetten, zodat we met z’n allen kunnen terugkijken op een zeer geslaagde 39e editie van de Kaaise Dweildag.
Stg. De Gangmaokers is ook de horeca veel dank verschuldigd voor hun gastvrije deelname en sponsoring van deze dag vol carnavals voorpret. Zonder jullie geen leuttempeltjes waar het zo gezellig was.
En dankzij de gulle gaven van de vele bedrijven en de vele bedrijven die werkelijk prachtige prijzen ter beschikking stelden voor onze loterij, zijn velen nog op de Kaaise Dweildag zelf blij verrast met een ‘cadeautje’.
Prachtige foto’s zijn één dezer dagen te zien op onze website (naast nadere info) www.kaaisedweildag.nl
 


Terug naar het nieuwsoverzicht

Social Dweildag

Volg ons

Deel deze pagina

Wil je vrijwilliger worden van de Kaaise Dweildag?

Diverse mooie vacatures zijn aanwezig,

Voor info en aanmelden via
info@kaaisedweildag.nl

kaaisedweildag.nl

Zit je in een Band? heb je een website? 

wil je vermeld worden? neem contact op:

per email:  info@kaaisedweildag.nl

per telefoon: 06-20810126

 

Carnavals kalender
2025 2 - 3 - 4 maart
2026 15 - 16 - 17 februari
2027 7 - 8 - 9 februari
2028 27 - 28 - 29 februari
2029 11 - 12 - 13 februari
2030 3 - 4 - 5 maart
2031 23 - 24 - 25 februari
2032 8 - 9 - 10 februari
2033 27 - 28 februari + 1 maart

Laatste Nieuws

Zonnige 39e editie Kaaise Dweildag: Leut et alle kleure!

Het was weer een weergaloos feestje! Een drukte van jewelste afgelopen zondag 21 januari, in het cen...

lees verder »


Programma Kaaise Dweildag 39e editie

Overal in Kaaiendonk (Oosterhout in carnavalstijd) hangen de welbekende posters die de Kaaise Dweild...

lees verder »


Einde voor Kaaise Dweildag na 39 edities?

De schrik zit er toch wel even in bij Stg De Gangmaokers. Het zal toch niet waar zijn...? Zal de Ka...

lees verder »