Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Onze website bevat, zoals de meeste websites, functionaliteit die door derden wordt aangeboden. Een voorbeeld is een ingesloten YouTube-video. Het uitschakelen van de cookies zal de functies die deze derde partijen bieden uitschakelen.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Privacyverklaring bekijken!

Nieuws

Kaaise Dweildag weer saome als vanouds op zondag 29 januari

Artikel gepubliceerd op: 11-01-2023


Allereerst wil Stg De Gangmaokers u allen een bijzonder goed, gezond en carnavalesk 2023 toewensen. Maar: we ebbe ut ôk wir te pakke! Het mag weer in 2023!

Nu de Feestdagen weer achter ons liggen en er geen beperkingen meer zijn ten aanzien van virussen of ander microbiologisch gespuis, kunnen we ook weer volop vooruit naar hèt voorfeest ter voorbereiding op carnaval. De Kaaise Dweildag is alweer toe aan haar 38e editie en Stg de Gangmaokers is achter de schermen druk bezig om deze traditionele opwarmer voorafgaand aan carnaval, weer helemaal tot in de puntjes te organiseren zoals u dat van hen gewend bent. Vanuit hun Residentie Theater De Bussel zullen meer dan 35 (!!!) leutkapellekus uitzwermen over de binnenstad in 17 deelnemende leuttempeltjes en in de Kerkstraat bij podium C&A. Het ammezuur dat bijna twee jaar lang niet op peil gehouden kon en mocht worden, is hard toe aan een oppepper van jewelste!

Stg. de Gangmaokers is er in geslaagd om een weer keur aan carnavaleske dweilbandjes naar Kaaiendonk te halen, tot nu toe maar liefst 36! Jawel!

Ze komen weer van heinde en ver; van boven de rivieren; vanuit het zonnige Zuiden. Van Helvoirt, Doetinchem, Leiden, Sas van Gent, Dordrecht en Rosmalen.

Klinkende namen: Novus Kabaalus, Fiesta Servessa, Panash, Dweilorkest de Träöters, ZZZZZenderbijband, Blazerus, Nooit Op Tied, Thuisnietouwe…. Wat dacht u daarvan..?!

Zij gaan u zondag de 29e januari weer trakteren op een geweldig dweilfeest in de Oosterhoutse binnenstad. Maar natuurlijk zullen ook onze ‘eigen’ Kaaiendonkse kapellekus overal hun geweldige optredens verzorgen: het altijd enthousiaste Hoezo?, onze belofte voor de toekomst Jeugdhofkapel de Smulnarren, uiteraard de Koele Band met een goed stukse muziek en onze welbekende CV Pierewaaiers, niet weg te denken uit de Kaaiendonkse carnavalsscene. Dan kunt u ook nog mee gaan dweilen met “onze” Ladykantjes, met het Simpelfonisch Orkestje of met Hofkapel de Smulnarren. Nee, we vergeten Staamp! niet: die doet uiteraard ook weer mee.

Aan wie Staamp! de laatst uitgegeven Kaaise Dweilcup, die nog in 2020 werd uitgereikt, moet afgeven, is nu nog onbekend, maar wilt u er bij zijn: kom dan op zondag de 29e januari gezellig mee dweilen. Het is dan een Bruisende Binnenstad.

Voor de Kaaise Dweildag zijn Stg. de Gangmaokers nog op zoek naar vrijwilligers. Mooie en gezellige vacatures zijn beschikbaar. Vooral Gastheer/Gastvrouw van de Kaaise Dweildag, die een band wil begeleiden. Wil jij ook een band begeleiden of andere taken invullen, meld je aan via info@kaaisedweildag.nl

Zie voor allerlei info www.kaaisedweildag.nl


Terug naar het nieuwsoverzicht

Social Dweildag

Volg ons

Deel deze pagina

Wil je vrijwilliger worden van de Kaaise Dweildag?

Diverse mooie vacatures zijn aanwezig,

Voor info en aanmelden via
info@kaaisedweildag.nl

kaaisedweildag.nl

Zit je in een Band? heb je een website? 

wil je vermeld worden? neem contact op:

per email:  info@kaaisedweildag.nl

per telefoon: 06-20810126

 

Carnavals kalender
2025 2 - 3 - 4 maart
2026 15 - 16 - 17 februari
2027 7 - 8 - 9 februari
2028 27 - 28 - 29 februari
2029 11 - 12 - 13 februari
2030 3 - 4 - 5 maart
2031 23 - 24 - 25 februari
2032 8 - 9 - 10 februari
2033 27 - 28 februari + 1 maart

Laatste Nieuws

Zonnige 39e editie Kaaise Dweildag: Leut et alle kleure!

Het was weer een weergaloos feestje! Een drukte van jewelste afgelopen zondag 21 januari, in het cen...

lees verder »


Programma Kaaise Dweildag 39e editie

Overal in Kaaiendonk (Oosterhout in carnavalstijd) hangen de welbekende posters die de Kaaise Dweild...

lees verder »


Einde voor Kaaise Dweildag na 39 edities?

De schrik zit er toch wel even in bij Stg De Gangmaokers. Het zal toch niet waar zijn...? Zal de Ka...

lees verder »