Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Nieuws

35e Kaaise Dweildag start in Residentie Theater De Bussel

Artikel gepubliceerd op: 27-01-2020


Hoffotograaf Adrie KerstenAfgelopen zaterdag werd ‘hij’ al aangekondigd door middel van een promotour in de Oosterhoutse (Kaaiendonk) binnenstad met De Jeugdhofkapel van OCS De Smulnarren: de 35e editie van dit niet meer weg te denken feestje in de Kaaiendonkse leuttempeltjes. Aanstaande zondag 02-02-2020 vind wederom het leutfestijn de Kaaise Dweildag plaats als ultieme opwarmer in de aanloop naar carnaval. Bijna 30 carnavalsbands en -bandjes proberen dan weer ammezuur op te doen voor het naderende carnaval. Met hun enthousiasme zullen deze dweilkapellekus de longen uit hun lijf blazen om u mee te krijgen in een polonaise dwars door Kaaiendonk, over de Markt en in ca. 16 deelnemende leuttempeltjes in de Kaaiendonkse binnenstad. Hun mooie lach doet glimme.

 

Nieuw dit jaar is de deelname van Theater De Bussel, waar Stg. De Gangmaokers gastvrij onderdak heeft gevonden in hun Residentie. Vanuit Theater De Bussel zal dan ook De Parade starten met alle deelnemende kapellekus om ca. 13:00 uur.

Maar u bent daar al welkom vanaf 12:00 uur als het voorprogramma start met een optreden van de winnaars in 2019 Hofrakkers uit Rijen, dat gevolgd wordt met optredens van de Matties en Percussieband Losbandig uit Berkel-Enschot. Hierna start De Parade onder aanvoering van Miss Kaaise Dweildag Gohar vanaf Residentie De Bussel via Torenstraat en Basiliekplein naar de Markt, waar alle bands gezamenlijk inblazen.

Niet te missen is de aankomst van Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV, met Groot Gevolg uit Kaaiendonk om 13:25 op de Markt en het gezamenlijk spelen/zingen van de Seterse Hei o.l.v. de Matties. Ook opperspreekstalmeester Gerard Oomen zal wederom acte de présence geven. Dit spektakelstuk hoort bij de Kaaise Dweildag zoals Jan Melis hoort bij zijn dweil.

Hoffotograaf Adrie KerstenDe aftrap op de Markt voor het dweilen zal worden gedaan door Hofrakkers, waarna iedereen zijn of haar eigen dweilroute gaat volgen en het favoriete leuttempeltje of eetgelegenheid aan zal doen om met ne mooie lach ieders gezicht te doen glimme. In Theater De Bussel zullen eveneens optredens plaatsvinden, afgewisseld met muziek van DJ Jam. En om 18:00 uur zal de Blaaskinkels uit Utrecht nog een optreden verzorgen in Residentie de Bussel.

Na een middag vol dweilpret keert iedereen weer terug naar de Residentie, waar om 18:30 tijdens de Grote Finale de winnaars bekend zullen worden gemaakt van de ‘Jan Melis Publieksprijs 2020’, de ‘Theo’s Paradeprijs 2020’ en de ‘Kaaise Dweilcup 2020’. Tenslotte vind de afsluiting plaats met een optreden van één van de winnaars en DJ Jam. Tot in de kleine uurtjes daarna kunt u nog voor de Afterparty terecht in café de Kletsereij.

 

Gedurende de gehele dag kunt u bij de jaarlijkse loterij (loten slechts € 1,-) prachtige prijzen winnen die ter beschikking zijn gesteld door onze sponsoren. Te verkrijgen in Residentie de Bussel.

Op onze website www.kaaisedweildag.nl vind u nog veel meer informatie over bijvoorbeeld alle deelnemende bandjes.

 

St. de Gangmaokers wenst alle deelnemers veel succes en vooral veel leut met het dweilen en hopen u als publiek op deze bijzondere dag te mogen begroeten in één van de leuttempeltjes. Ook aan u: Veel plezier!


Terug naar het nieuwsoverzicht

Social Dweildag

Volg ons

Deel deze pagina

Wil je vrijwilliger worden van de Kaaise Dweildag?

Diverse mooie vacatures zijn aanwezig,

Voor info en aanmelden via
info@kaaisedweildag.nl

kaaisedweildag.nl

Zit je in een Band? heb je een website? 

wil je vermeld worden? neem contact op:

per email:  info@kaaisedweildag.nl

per telefoon: 06-20810126

 

Carnavals kalender
2023 19 - 20 - 21 februari
2024 11 - 12 - 13 februari
2025 2 - 3 - 4 maart
2026 15 - 16 - 17 februari
2027 7 - 8 - 9 februari
2028 27 - 28 - 29 februari
2029 11 - 12 - 13 februari
2030 3 - 4 - 5 maart
2031 23 - 24 - 25 februari
2032 8 - 9 - 10 februari
2033 27 - 28 februari + 1 maart

Laatste Nieuws

Promotour met 't Simpelfonisch Orkestje 28 januari

Over enkele dagen is het weer zover: Aanstaande zondag 29 januari zal, na 2 coronajaren, de Kaaise D...

lees verder »


Kaaise Dweildag: 38 dweilbandjes – 38e editie!!

Het is een ongelooflijke uitslag: in de 38e editie van de Kaaise Dweildag heeft Stg de Gangmaokers m...

lees verder »


Kaaise Dweildag samen met Kaaiendonkse horeca: niet te missen

Nog maar een kleine anderhalve week en dan is het weer zover: De Kaaise Dweildag op zondag 29 januar...

lees verder »